Algemeen onderhoud van de begraafplaats

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert is in 1835 geopend en daarmee de oudste begraafplaats van Amsterdam. De begraafplaats wordt door onze medewerkers, een team van drie hoveniers en twee grafdelvers onderhouden. Op enkele dagen in de week worden zij ondersteund door vrijwilligers.

Het algemeen onderhoud van de begraafplaats omvat o.a. het onderhoud van paden, snoeien en aankoop van bomen en planten, het onderhouden van water- en toiletvoorzieningen en het snoeien van kilometers heg.

In 2022 zijn een aantal paden in vak C vernieuwd en tevens zijn de graven daar opgehoogd om aan te sluiten bij de paden. Ook dit jaar zullen er weer een aantal paden worden aangepakt. U zult begrijpen dat dit heel veel inzet en geld kost.

 

Meer vergroenen

In de loop van de jaren heeft u geconstateerd dat er een verandering heeft plaatsgevonden in het aanzicht van de begraafplaats. Dit heeft  te maken met nieuwe Nederlandse en Europese regelgeving. Er is besloten dat het bedrijven niet meer toegestaan is om met chemische middelen het onkruid te bestrijden; hierdoor krijgt onkruid dus meer kans om te groeien

Door deze ontwikkelingen zijn wij gedwongen om anders naar de begraafplaats te kijken. We laten de begraafplaats meer vergroenen en creëren zo meer diversiteit aan beplanting .

Heeft u hier zelf ook ideeën over? Wellicht kunt ons helpen om te komen tot een begraafplaats die voor iedereen aantrekkelijk is – de groene oase van de Zuidas. U bent uiteraard vrij om hierover contact met ons op te nemen.

Misschien wilt u ons in het najaar helpen met het verwijderen van de afgevallen bladeren? Dat kan eenmalig, een dagdeel of aantal uren. Laat het ons weten

Meer nieuws