Cremeren

In Nederland wordt er steeds vaker voor een crematie gekozen. Op begraafplaats Buitenveldert kunt u gebruik maken van alle faciliteiten ten behoeve van een waardig afscheid. Buitenveldert heeft geen crematieoven. De crematie vindt daarom elders plaats. De begraafplaats beschikt wel over verschillende mogelijkheden om de as bij te zetten.

Uitvaart

Afgezien van de eigenlijke crematie, beschikt Buitenveldert over alle mogelijkheden voor een waardig en persoonlijk afscheid. Nabestaanden kunnen kiezen voor opbaring van de overledene in onze koelruimte of onze 24 uur rouwkamers.

We hebben ook een prachtige kapel die gebruikt kan worden voor een uitvaartdienst. Deze dienst kan ook plaatsvinden in onze tuinkamer. De invulling van de plechtigheid gebeurt geheel naar wens van de familie, zoals: een open of gesloten kist; het aantal sprekers en de muziekkeus.

Na de dienst kan de familie desgewenst de tuinkamer gebruiken om de belangstellenden in de gelegenheid te stellen om te condoleren.

Mogelijkheden

Hier kunt u een uitgebreidere beschrijving vinden van de kapel, de tuinkamer en overige mogelijkheden.

Asbestemming

Particulier graf

In een particulier graf kunnen maximaal 12 urnen worden begraven (afhankelijk van de grootte). Er kunnen ook sierurnen op een graf geplaatst worden.

Sierurn boven de grond

Sierurn / kunstwerk plaatsen op een zelf uit te zoeken plek op de begraafplaats.

Urnengraf

Urnen kunnen worden begraven in speciale urnengraven; de urn wordt direct in de aarde begraven. 

Urnenkelder

Urnen kunnen worden bijgezet in speciale urnenkeldertjes, dus niet direct in de aarde. 

Urnenzuil

Er zijn speciale urnenzuilen met een kunstwerk erop geplaatst. Hierin kunnen 1 tot 4 urnen worden bijgezet. De zuilen kunnen als familie/particuliere zuil worden gehuurd of gekocht. De mogelijkheid bestaat ook om de urn in een gemeenschappelijke zuil te plaatsen.

As verstrooien

As kan verstrooid worden in een graf, maar ook in speciale gedeeltes op de begraafplaats; de as wordt dan in de aarde verstrooid en er kan een boomschijf met naam worden geplaatst op deze plek. Er kan ook anoniem verstrooid worden.