Begraven

Begraven geeft nabestaanden een mooie manier om hun dierbare te gedenken. Op het graf kunt u een gedenkteken plaatsen met de naam van de overledene en andere teksten en symbolen. Dit gedenkteken blijft staan zolang het graf bestaat. Het graf is gemakkelijk terug te vinden om erbij te bidden, te rouwen of herinneringen op te halen. Buitenveldert is een groene begraafplaats, waardoor het grafbezoek ook plaatsvindt in een mooie en verstilde omgeving.

Soorten graven

Kiest u voor begraven, dan kunt u kiezen uit verschillende soorten graven. Daarnaast zijn er verschillende plekken mogelijk. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. Uiteraard maken wij desgewenst met u een wandeling over Buitenveldert om u de alternatieven te laten zien.

Algemeen graf

In een algemeen graf kunnen twee overledenen worden begraven die geen familierelatie hebben. Per graf zijn de begraafdata opeenvolgend. Algemene graven worden na tien jaar opgeheven. Herbegraven behoort tot de mogelijkheden.

Particulier graf

Een rechthebbende krijgt het gebruiksrecht op een particulier graf. Deze persoon bepaalt wie er in het graf wordt begraven. In een particulier graf kunnen één, twee of drie overledenen worden begraven. Het gebruiksrecht wordt in eerste instantie verleend voor een periode van minimaal tien tot maximaal 50 jaar en kan daarna telkens worden verlengd. Bij het plaatsen van een monument of gedenkteken op een particulier graf dient men zich te houden aan de voorschriften en bepalingen van de begraafplaats.

Kindergraf

De begraafplaats beschikt over een speciaal kinderhof. In 2003 werd hier een gedenkplaats ingericht ter nagedachtenis aan kinderen die in ongewijde aarde zijn begraven. Op het kinderhof kunnen kinderen tot 6 jaar begraven worden.      In vak K is een speciaal gedeelte ingericht voor kinderen tot 18 jaar.                 Alle kindergraven worden tegenwoordig uitgegeven als particulier graf.

Gedenkmuur

Ter herinnering aan een of meerdere overledene(n) kan een steentje aan de gedenkmuur worden bevestigd voor een periode van 5 of 10 jaar. Deze periode kan verlengd worden.

Informatie over gedenktekens

Het personeel van de begraafplaats zorgt voor het verwijderen van het bestaande grafmonument en de fundering voorafgaand aan de begrafenis. Na de begrafenis zal het monument na ongeveer 6 weken weer teruggeplaatst worden.

Een gedenksteen kan geleverd worden in vele soorten en maten. Steenhouwers zijn experts hierin. Wij adviseren u om bij meerdere steenhouwers een offerte aan te vragen.

Wij sturen u graag een lijst van steenhouwers waarmee wij goede ervaringen hebben. Stuurt u ons een berichtje en wij sturen de lijst naar u toe.