Uitvaart regelen

Wanneer een leven eindigt, komt ook het dagelijks leven van de nabestaanden tot stilstand. Tijdens dit kwetsbare moment kunnen wij veel voor u betekenen. Met onze kennis en ervaring en met onze kernwaarden: respect, rust, geborgenheid en bezinning. Wij denken met u mee en kunnen alles regelen en uitvoeren. Gaat er iemand sterven, dan kunnen we thuis of op de begraafplaats een voorgesprek voeren. Zo sluit de uitvaart goed aan bij de laatste wensen.

Wat te doen bij een overlijden?

Voorgesprek

020-662 9890

Uitvaartbegeleiding

020-224 8300

Uitvaartbegeleiding Buitenveldert

Een uitvaart regelen is een ingrijpend proces waarbij veel dingen soms snel geregeld moeten worden. Je staat voor veel keuzes. Begraven of cremeren? Op welke locatie(s) moet het afscheid plaatsvinden? En wat zijn de kosten van alle wensen?

Het voordeel van een uitvaart regelen via Buitenveldert is dat in principe bijna alles op één plek geregeld kan worden. Wij kunnen helpen bij het regelen van het vervoer, de verzorging, de koeling, een rouwkamer die 24 uur toegankelijk is, een passende ruimte voor het afscheid en een condoleanceruimte in de vorm van onze tuinkamer. 

Onze uitvaartbegeleiders nemen in een persoonlijk gesprek en in uw tempo wensen met u door. Zij hebben hier veel ervaring in en zijn in staat om niet alleen alles te regelen maar ook te inventariseren wat u wilt, of wat u juist niét wilt. Ieder leven is uniek en zo is ook ieder afscheid persoonlijk. Wij hebben oog voor het leven dat iemand heeft geleefd en hoe wij dit kunnen laten doorklinken tijdens het afscheid. Welke zaken van de uitvaart wilt u zelf regelen, welke taken wilt u samen met de uitvaartbegeleider doen of wilt u alles overlaten aan de uitvaartbegeleider? Samen maken wij er een passend geheel van en zorgen ervoor dat het een afscheid is dat recht doet aan de overledene.

Begraven​

Het begraven van een dierbare geeft de nabestaanden de mogelijkheid om op een rustgevende plek hun dierbare te gedenken. De begraafplaats heeft verschillende soorten graven. 

Cremeren

Hoewel de crematie zelf niet mogelijk is bij de begraafplaats, is het wel mogelijk om de uitvaartdienst bij ons te houden. Daarnaast hebben wij mooie plekken voor het verstrooien van de as en asbijzetting. 

Samen een uitvaart regelen

Onze uitvaartbegeleiders

Een uitvaartbegeleider is de persoon die u bijstaat vanaf het moment van overlijden tot en met het laatste afscheid. Met kennis van zaken, gevoel voor uw wensen en de aandacht die u op dat moment nodig heeft, is een uitvaartbegeleider er om u desgewenst volledig te ontzorgen.

Wij doen ons uiterste best om vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart dezelfde uitvaartbegeleider als aanspreekpunt te leveren. 

Uitvaartbegeleider
Mirjam Wiersma-van Tooren

“Ik werk al sinds 1993 met heel veel plezier bij R.-K. Begraafplaats Buitenveldert. Mijn ervaring heb ik eerst opgedaan als hovenier/grafdelver, daarna als coördinator van de vrijwilligers, bij het opzetten van activiteiten als het Weekend van de Begraafplaats en Allerzielen, als koster en nu als gediplomeerd uitvaartleidster van de begraafplaats. 

Samen met u en uw familieleden of andere betrokkenen bespreken wij de uitvaart die u wilt, zodat we samen een persoonlijke uitvaart organiseren voor uw dierbare. U geeft aan wat u wilt, ik luister, ik zie, ik stel voor en samen werken wij aan een mooi afscheid. Maar u bent niet verplicht om alles op onze begraafplaats te laten doen. U bepaalt wat u wilt en waar iets moet gebeuren. Begraven of een asbusbijzetting op R.-K. Buitenveldert, cremeren of begraven op een andere locatie: het is allemaal te regelen.”

Leg uw eigen wensen vast​

Vindt u het prettig om alles voor uw uitvaart vast te leggen, zodat uw naasten daarover geen moeilijke beslissingen hoeven te nemen? Tijdens een voorgesprek kunnen wij dit met u bespreken. 

Het is tegenwoordig gebruikelijker om over de dood na te denken; het taboe lijkt te verdwijnen. De dood hoort nu eenmaal bij het leven. Het van te voren over uw afscheid nadenken en zaken die hiermee te maken hebben vastleggen, kan voor uw uzelf en uw nabestaanden rust bieden.

Wij kunnen u vertellen wat er allemaal mogelijk is. Dit kan u helpen om uw wensen helder te krijgen en kan u ook financiële duidelijkheid geven. Uw wensen kunt u op diverse manieren vastleggen, wij informeren u hier graag over.