Veelgestelde vragen

We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Op de pagina Uitvaart Regelen vindt u informatie over wat er moet gebeuren nadat er iemand is overleden.

Dat kan uiteraard, maar u kunt ook een beroep doen op uw parochiële voorganger. Heeft u geen parochiële voorganger, dan is er in overleg met de uitvaartbegeleider, of direct via de begraafplaats, ook de mogelijkheid een kerkelijke voorganger te regelen. In overleg met de voorganger kan er een uitvaartdienst samengesteld worden in de kapel.

Uiteraard staat het u vrij te kiezen voor het thuis opbaren van de overledene. Wij zorgen ervoor dat de overledene wordt gekoeld, verzorgd, gekleed en opgebaard.

U kunt ook kiezen voor een opbaring bij de begraafplaats; hetzij in de gekoelde ruimte of in een van onze 24 uur rouwkamers.

Het is tegenwoordig gebruikelijker om over de dood na te denken; het taboe lijkt te verdwijnen. De dood hoort nu eenmaal bij het leven. Het (ruim) van te voren over uw afscheid nadenken en zaken die hiermee te maken hebben vastleggen, kan uzelf en uw nabestaanden rust geven.

Wij kunnen u vertellen wat er allemaal mogelijk is. Dit kan u helpen om uw wensen helder te krijgen en kan u ook financiële duidelijkheid geven. Uw wensen kunt u op diverse manieren vastleggen. Wij informeren u daarover graag.

De aangrenzende tuinkamer kan op verschillende manieren worden gebruikt: voor het vergroten van de kapel, waardoor er ook ruimte is voor druk bezochte uitvaarten. Daarnaast kan de tuinkamer gebruikt worden voor niet-kerkelijke vieringen met een begrafenis op onze begraafplaats, op een begraafplaats elders of een crematie.

Uiteraard wordt de tuinkamer ook gebruikt voor het condoleren na afloop van een begrafenis of een andere afscheidsdienst. Tevens is het mogelijk de tuinkamer te reserveren voor andere bijeenkomsten zoals een receptie.

Er is een muziekinstallatie en een Lcd-scherm van 60 inch (75 x 135cm).

Muziek (in MP3 formaat) kan worden aangeleverd via WeTransfer, op een Usb-stick en originele of gebrande Cd’s. Beeldmateriaal (foto’s of film/video) kan worden gemaakt via PowerPoint en aangeleverd via WeTransfer of op een Usb-stick.

Er is een Lcd-scherm beschikbaar van 60 inch (75 x 135cm).

Muziek, foto’s en video’s kunnen worden aangeleverd in het online programma van Online Ceremonie. U krijgt van uw uitvaartleider/leidster een link om in dit programma te kunnen werken.

In de kapel en de tuinkamer kan er gebruik gemaakt worden van de livestream en er kan tevens een beeld- of geluidsopname gemaakt worden. Filmopnames kunnen wij niet voor u verzorgen, maar het staat u uiteraard vrij om dit zelf te regelen.

De banken in de kapel bieden plaats aan 100 bezoekers; daarnaast kunnen we 50 stoelen bijplaatsen. Wilt u meer dan 50 stoelen extra? Dan kunnen we deze bijbestellen tegen meerkosten. Bij hele grote groepen kan de wand tussen de kapel en de tuinkamer worden geopend, waardoor de ruimte van de kapel wordt vergroot.
In de tuinkamer zijn maximaal 60 zitplaatsen óf 80 staplaatsen met 15 zitplaatsen voor directe familie.

Tijdens een uitvaart, of bij een andere gelegenheid, mag er gebruik worden gemaakt van het orgel, mits de organist(e) vertrouwd is met het spelen op een klassiek pijporgel.

Ja, u mag in overleg met de koster de kapel inrichten naar uw wens; het kruis en de Paaskaars dienen echter altijd zichtbaar te blijven.

De teraardebestelling kan op dezelfde locatie plaatsvinden. Vanuit de kapel of de tuinkamer loopt u naar het betreffende graf op onze begraafplaats. Daarna kunt u eventueel nog gebruik maken van de tuinkamer voor de condoleance.

Het is ook mogelijk om de teraardebestelling en uiteraard een crematie elders te laten plaatsvinden. U vertrekt dan na de dienst of na het condoleren naar de beoogde laatste rustplaats van de overledene of in geval van crematie, naar het betreffende crematorium. R.-K. Begraafplaats Buitenveldert heeft overigens diverse mogelijkheden voor asbijzetting.

Deze mogelijkheid bestaat zeker; in overleg is veel mogelijk.

De begraafplaats heeft een aantal parkeerplekken (afgesloten via een slagboom); deze zijn gratis, er is hier geen parkeerkaart nodig.

Indien het parkeerterrein van de begraafplaats vol is, kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van Uitvaartcentrum Zuid, aan het einde van de Fred. Roeskestraat rechtsaf. Hier heeft u een parkeerkaart nodig die voorafgaand aan de uitvaart(dienst) wordt uitgedeeld. Ook kunt u in dit geval een parkeerkaart afhalen bij de balie van onze begraafplaats. In de Fred. Roeskestraat zelf geldt betaald parkeren.