Vrijwilligers

Op alle gebieden in de samenleving, georganiseerd of ongeorganiseerd, zijn vrijwilligers actief. Vrijwilligerswerk is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, opleiding en achtergrond. Vrijwilligerswerk is van onschatbare sociale en economische waarde. Niet voor niets wordt vrijwilligerswerk 'het cement van de samenleving' genoemd!

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert is op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen. Mannen en vrouwen die graag willen werken in een gemengd team van professionals en collega vrijwilligers. Mensen met tijd en aandacht. Die zich naast of na hun werk (in gezin of organisatie) in willen zetten voor medemensen en hun naasten.

R.-K Begraafplaats Buitenveldert is op zoek naar vrijwilligers die zich willen
inzetten voor:

Het buitenwerk
Onze begraafplaats vergt veel onderhoud om het netjes en toegankelijk te houden.
Elk seizoen zijn de werkzaamheden van wisselende aard. Houdt u ervan om buiten te werken, dan kunt u ons helpen met bijvoorbeeld:
- het netjes houden van het hof
- planten en bloemen water geven op de graven
- kleine verfklusjes
U hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben. Onze hoveniers vertellen u graag wat er op welk moment nodig is en u geeft aan wat uw mogelijkheden zijn.

De brasserie
Een kleine horeca gelegenheid annex bloemenwinkel, waar wij mensen ontvangen voor een kop koffie,  een lunch, borrel of high tea. Wij zoeken hiervoor gastvrouwen en gastheren. Ervaring in de horeca is handig, maar niet noodzakelijk. Wij bieden u hiervoor een opleiding aan. Wat wij van u vragen is een evenwichtige persoonlijkheid, levenservaring, waar nodig een luisterend oor en inlevingsvermogen. De nadruk ligt op de sociale aspecten, een prettige sfeer en aandacht voor anderen. De brasserie staat open voor iedereen, dus niet alleen voor mensen die de begraafplaats bezoeken.
Er wordt gewerkt volgens een rooster waarop u zich kunt inschrijven. Wij vertellen u hier graag meer over.

Thema- en speciale bijeenkomsten
Voor de thema- en speciale bijeenkomsten in het kader van herdenkingen en rouwverwerking, zoeken wij vrijwilligers ter ondersteuning van deze evenementen.
Wat wij van u vragen is een evenwichtige persoonlijkheid, levenservaring, waar nodig een luisterend oor en inlevingsvermogen. De nadruk ligt hier vooral op de sociale aspecten, een prettige sfeer en aandacht voor anderen.
Ook als u het leuk vindt om mee te denken over de invulling van de bijeenkomsten of de organisatie ervan, dan bent u van harte welkom.

Wat kunt u van ons verwachten
- Samen met u zoeken we vrijwilligerswerk dat bij u past
- Indien nodig is er een mogelijkheid tot scholing
- Waardering
- U kunt altijd terecht bij één van de beroepskrachten als u vragen heeft
- Tijdens uw aanwezigheid bent u verzekerd en eventuele onkosten worden vergoed

Hoeveel tijd kost het?
U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden. Dit kan variëren van een paar uurtjes tot meerdere dagdelen per week of per maand, afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk.
Ook meewerken aan een afgebakende, kortdurende klus is mogelijk.

Informatie en aanmelden
Belt u voor meer informatie met 020 - 662 98 90 en vraagt u naar Mirjam Wiersma-van Tooren (van 10.00 tot 16.00 uur) of naar Anja Vink.
Zij vertellen u graag meer.
Mailen mag ook naar m.wiersma@begraafplaats-buitenveldert.nl of a.vink@begraafplaats-buitenveldert.nl .

  Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk
is leuk;
is leerzaam;
is mensen ontmoeten;
is contacten leggen;
daar help je anderen mee.


 
   
         

      © 2009 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina