Nieuwsbrief Nr. 23 / speciale editie  (oktober 2019)

Lees ook: Allerzielen 2019


( O N ) K R U I D

Het is u vast opgevallen dat er dit jaar veel meer onkruid staat dan in andere jaren. De voornaamste reden hiervoor is dat wij niet langer met onkruidverdelger mogen spuiten op de begraafplaats. Dit komt het milieu en de medewerkers ten goede, maar het zorgt er wel voor dat het onkruid veel sneller terug komt dan wij willen. Zeker als het weer warm is en er af en toe een buitje valt. Met een stoommachine bestrijden wij het onkruid op de paden, dat is een arbeidsintensieve handeling. Door de diversiteit aan planten en bomen is onze begraafplaats zeer arbeidsintensief.

Wij zijn als mens zo gewend geraakt aan een onkruid-vrij bestaan op de begraafplaats dat we niet meer beseffen dat de natuur altijd haar gang gaat. Er is een omslag gaande. U ziet het ook naast de snelwegen. Deze zijn niet langer alleen maar kort geschoren. De weelderige (on)kruiden groeien en bloeien. Het ziet er eigenlijk heel mooi uit. R.-K. Begraafplaats staat voor zo’n omslag. Het zal een tijd duren voordat wij met elkaar kunnen zeggen, het ziet er eigenlijk heel mooi en natuurlijk uit. Dat betekent niet dat wij niets meer doen, ook (on)kruid moet je beheersen en de ongenode soorten moeten niet de overhand krijgen, maar het betekent wel dat wij anders moeten omgaan en kijken naar (on)kruid.

Ondertussen zijn wij achter de schermen aan het puzzelen en nadenken, hoe wij R.-K. Begraafplaats weer omtoveren naar een begraafplaats waar u en wij trots op kunnen zijn.

Zodra daar nieuws over is laten wij u dat weten.

Anja Vink
Directeur R.-K. Begraafplaats Buitenveldert 
   
         

      © 2012 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina