Nieuwsbrief Nr. 23 / speciale editie  (oktober 2019)


A L L E R Z I E L E N - 2 0 1 9

In 1835 was de kapel aan de Amstelveenseweg de parochiekerk van de St. Augustinusparochie. In de ochtend van 2 november werd daar altijd de eucharistieviering voor Allerzielen gehouden.

In 1935 werd meer naar het zuiden, eveneens aan de Amstelveenseweg, het nieuwe kerkgebouw gebouwd, maar op Allerzielen werd nog steeds in de kapel van de begraafplaats Allerzielen gevierd. Dat gebeurt sinds 1994 in de nieuwe kapel aan de Fred. Roeskestraat. Deze hebben vooral betekenis voor de omwonenden en kerkgangers uit de buurt van Buitenveldert wier overledenen begraven liggen op onze begraafplaats.

Na deze viering werden de graven op de begraafplaats gezegend. Wanneer een familie er prijs op stelde, werd een graf ook gezegend in haar bijzijn. Ook de nieuwe gedeeltes op de begraafplaats werden gezegend aangezien de grond van een Rooms Katholieke begraafplaats altijd gewijd moet zijn. Deze mooie oude rituelen vinden nog steeds plaats op onze begraafplaats.

Sinds een aantal jaren vieren wij Allerzielen niet specifiek op de dag zelf maar op een zondag in de buurt van 2 november. Dit vanwege het feit dat de andere geloofsgemeenschappen in Amsterdam en omstreken hun Allerzielenviering op 2 november in de eigen kerk houden.

10 Jaar geleden zijn wij de viering van Allerzielen op onze begraafplaats gaan uitbreiden met een aantal activiteiten die er inmiddels echt bij horen. Het begon met het verlichten van de begraafplaats met honderden lantaarns tot 20.00 uur.

Op de zondag dat wij Allerzielen vieren is onze Brasserie geopend, er is een gedenkhoek en kaarsen- en bloemenverkoop. Buiten staan stands waar u terecht kunt voor warme chocomel en erwtensoep.

Ook zijn er medewerkers beschikbaar wanneer u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek. En natuurlijk is ons kantoor geopend voor informatie en inlichtingen.
Wij verwelkomen u dit jaar graag op zondag 3 november a.s. om Allerzielen op onze begraafplaats te komen vieren. Het programma op zondag 3 november ziet er als volgt uit:

Vanaf 12.00 uur
- Begraafplaats en Brasserie zijn geopend;
- ’s Avonds is de begraafplaats verlicht;
- Verkoop kaarsen en bloemen. Informatie over de begraafplaats en vrijwilligerswerk;
- Voor een persoonlijk gesprek zijn onze ‘steunpilaren’ beschikbaar.

12.00 – 13.30 uur 
Rouwcafé
15.30 – 17.00 uur
Eucharistieviering met aansluitend zegenen van de graven en zang van Tolle Lege
17.00 – 20.00 uur
Prachtige zang door het dameskoor de Amstel River Singers
17.30 – 19.30 uur
Daphne Questro zingt op zeer bijzondere en mooie wijze de naam van de overledene die u dierbaar is.

Programma Vrijdag 1 november

Op vrijdag 1 november vanaf 18:00 organiseren wij een ‘Allerzielendiner’ met een Italiaans tintje. Wij serveren een 3-gangen diner voor € 25,50 p.p. exclusief consumpties.
Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan voor 30 oktober een plaats via info@begraafplaats-buitenveldert.nl of telefonisch via 020-6629890.


________________________________

'STEUNPILAREN'
Wilt u verder praten? Na het zegenen van de graven is onder meer pastor Eugene Jongerden voor u aanwezig.

DE BRASSERIE
De gehele dag is De Brasserie open voor een hapje en drankje.

NAMEN ZINGEN
Daphne Questro zingt de naam van uw dierbare overledene op een bijzondere wijze; dit klinkt prachtig in de kapel. Echt heel bijzonder om mee te maken!

AMSTEL RIVER SINGERS
Op de begraafplaats zullen de dames van “Amstel River Singers” uit Amstelveen verschillende liederen ten gehore brengen.

HONDERDEN LICHTJES
En natuurlijk is de begraafplaats met honderden lichtjes weer sfeervol verlicht.
Om de viering mogelijk te maken worden in de voorbereiding en op de dag zelf veel vrijwilligers ingezet; wij bedanken al onze vrijwilligers alvast van harte!

Wij hopen u op vrijdag1 november en/of zondag3 november te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
R.K. Begraafplaats Buitenveldert

____________________________

Lees ook het artikel: (ON) KRUID

 
   
         

      © 2012 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina