Nieuwsbrief Nr. 6
  (November 2012)

Aan deze zijde van de dood | Verslag Allerzielen 2012 | Namen weerklinken |
Verslag gedichten en muziek'Namen weerklinken in de kapel


Het is bijna vier uur als de eerste mensen binnen druppelen in de kapel van de begraafplaats en bij de ingang sfeer proeven. Voor het altaar een kring van stoelen, in het midden een weelderig wit boeket bloemen omringt met veren en kaarsjes en erachter staan fier een zee van parelmoeren ballonnen. Een ieder komt met  de intentie de naam van zijn of haar geliefde overledene(n) te laten weerklinken in een klein groepje in een samenzijn van een halfuurtje.
Prachtig is het om te ervaren hoe ieder zijn geliefde overledene bezingt, neuriet of uitspreekt en de weerklank die de naam krijgt van de anderen. In iedere persoon die wordt benoemd en bezongen klinkt zijn of haar eigenheid en de band die de zielen hebben door. Soms heel ingetogen, dan weer hartstochtelijk en luidkeels of als een vrolijke begroeting waarin de lach en de traan samen komen. En één keer klinkt de muziek van de stilte heel intens. Ruimte voor hoe ieder wil herdenken op dat moment.
Ik voel telkens grote betrokkenheid en verbinding in de groep. Ik ben dankbaar dat ik mensen op zo’n moment op hun weg van verwerken en herinneren mag begeleiden en het ontroert me telkens weer hoe mensen zich openstellen, samenvloeien en delen.  Aan het eind gaat ieder weer zijns weegs vergezeld met de ballon waarop de naam of namen staan. Op weg naar buiten waar de ballon de hemel mag kussen of een plek krijgt op het graf.
Wat een feest, want dat is een viering toch eigenlijk, van herinnering en herkenning.

Daphne QuestroZie voor Daphe's activiteiten: http://www.praktijkvoorstembevrijding.nl

Reactie van een bezoeker:

Ik was Allerzielen 2 november 2012 op "jullie" mooie begraafplaats. Ten eerste mijn grote complimenten voor het resultaat na de rigoureuze aanpak wat de verbouwing betreft. Het is echt prachtig geworden.
Wat een bijzonder cadeau was de workshop met Daphne Questro. Ik heb het zeer intens ervaren, het was indrukwekkend maar ook heel speciaal!
Mijn hartelijke dank voor dit mooie cadeau.


Aan deze zijde van de dood | Verslag Allerzielen 2012 | Namen weerklinken |
Verslag gedichten en muziek'


Overzicht van alle nieuwsbrieven >

 
   
         

      © 2012 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina