Nieuwsbrief Nr. 5
  (oktober/november 2012)

Programma Allerzielen | Ode aan je geliefde overledene(n) | Geslaagde Open Dag |
Column: 'Pas op het nieuwe behang!'


Vrijdag 2 november

Ode aan je geliefde overledene(n)


Bij je geboorte is er adem, klank, een stem en krijg je een naam. Als je sterft blijft je naam over. Met die naam maak je jezelf kenbaar in de wereld en blijf je voortbestaan. Een naam, in alle klankkleuren die horen bij die ene persoon. Het je herinneren, horen en zelf zingen van de naam of mischien wel namen van een overledene is als een geschenk, maar roept ook veel wakker. Zowel het verlies en gemis, als de herinneringen, hoe die ander in jouw voortleeft.

We starten met het herinneren van onze eigen naam en het ervaren van ons lichaam met aandacht voor de adem, en maken de stem los. Daarna staan onze overleden geliefden centraal, met naam en toenaam. Ook schrijf je de naam of namen op een ballon die je na afloop in de gedachtehoek kunt plaatsen of kunt laten opstijgen.

Door wie:Daphne Questro, zangeres en stembevrijder, heeft in 2007 met beeldend kunstenaar
Reinier Kurpershoek en Ida v/d Lee het ritueel kunstwerk ‘namen zingen bij de vuurcirkel’ ontwikkeld, dit in het kader van het project ‘Allerzielen Alom’ (www.stichtingritualart.nl).
Zij zingt bij Allerzielenvieringen, geeft workshops namen zingen en helpt in haar
‘Praktijk voor stembevrijding’ mensen via hun stem hun kracht te (her)vinden. In 2010 zong zij met 5 Amsterdamse zangers bij de vuurcirkel tijdens de viering op onze begraafplaats.
Meer info: www.praktijkvoorstembevrijding.nl

Tijden: 16:00, 16:30, 17:00 en 17:30 uur.
Locatie: Kapel


Programma Allerzielen
| Ode aan je geliefde overledene(n) | Geslaagde Open Dag |
Column: 'Pas op het nieuwe behang!'


Overzicht van alle nieuwsbrieven >

 
   
         

      © 2012 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina