U kunt nog steeds vrienden van bijen worden!

Het gaat niet goed met de bij en andere bestuivers. Bijensterfte neemt wereldwijd nog steeds toe. Een ernstige zaak want wij zijn voor een groot deel van ons voedsel, zoals, fruit, groenten en noten, afhankelijk van de bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast is de bij de grootste aanjager van biodiversiteit. Het is daarom van groot belang dat de bijensterfte teruggedrongen wordt.
Over de oorzaken van de toegenomen bijensterfte zijn wetenschappers het over het algemeen wel eens. De grootste boosdoeners zijn pesticiden (neonicotinoïden), monocultuur en bijbehorende afname in biodiversiteit in de landbouw, ziekten en parasieten in de bijenkasten en last but not least de moderne bijenteelt zelf. Bij I Love Beeing zetten zij zich in voor het welzijn van de bij, onder andere door het aanplanten van bij vriendelijke planten, bomen en bloemen. Wij als begraafplaats houden daar ook rekening mee. Daarnaast verzorgen zij cursussen en opleidingen tot imker en plaatsen zij bijenkasten en bijenpaleizen.
Op de begraafplaats is zo’n bijenkas met volk geplaatst in vak F achterin bij de witte prunus en het water. En hopen dat de bezige bijtjes het druk krijgen bij ons.
Vind u het leuk om vriend te worden van deze bijen? Dan kunt u  in de vrienden box een bijdrage doen, deze staat bij de balie van het kantoor. U kunt ook uw bijdrage leveren op rekeningnummer; NL18RABO0302311483
Bent u vriend geworden dan krijgt u een zakje wilde bloemenzaad. Deze zijn op te halen op het kantoor van de begraafplaats.
Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Medewerkers van de begraafplaats en een volk van bezige bijtjes.


Vrijwilligers

Op alle gebieden in de samenleving, georganiseerd of ongeorganiseerd, zijn vrijwilligers actief. Vrijwilligerswerk is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, opleiding en achtergrond. Vrijwilligerswerk is van onschatbare sociale en economische waarde. Niet voor niets wordt vrijwilligerswerk 'het cement van de samenleving' genoemd!

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert is op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen. Mannen en vrouwen die graag willen werken in een gemengd team van professionals en collega vrijwilligers. Mensen met tijd en aandacht. Die zich naast of na hun werk (in gezin of organisatie) in willen zetten voor medemensen en hun naasten.

R.-K Begraafplaats Buitenveldert is op zoek naar vrijwilligers die zich willen
inzetten voor:

Het buitenwerk
Onze begraafplaats vergt veel onderhoud om het netjes en toegankelijk te houden.
Elk seizoen zijn de werkzaamheden van wisselende aard. Houdt u ervan om buiten te werken, dan kunt u ons helpen met bijvoorbeeld:
- het netjes houden van het hof
- planten en bloemen water geven op de graven
- kleine verfklusjes
U hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben. Onze hoveniers vertellen u graag wat er op welk moment nodig is en u geeft aan wat uw mogelijkheden zijn.

De brasserie
Een kleine horeca gelegenheid annex bloemenwinkel, waar wij mensen ontvangen voor een kop koffie,  een lunch, borrel of high tea. Wij zoeken hiervoor gastvrouwen en gastheren. Ervaring in de horeca is handig, maar niet noodzakelijk. Wij bieden u hiervoor een opleiding aan. Wat wij van u vragen is een evenwichtige persoonlijkheid, levenservaring, waar nodig een luisterend oor en inlevingsvermogen. De nadruk ligt op de sociale aspecten, een prettige sfeer en aandacht voor anderen. De brasserie staat open voor iedereen, dus niet alleen voor mensen die de begraafplaats bezoeken.
Er wordt gewerkt volgens een rooster waarop u zich kunt inschrijven. Wij vertellen u hier graag meer over.

Thema- en speciale bijeenkomsten
Voor de thema- en speciale bijeenkomsten in het kader van herdenkingen en rouwverwerking, zoeken wij vrijwilligers ter ondersteuning van deze evenementen.
Wat wij van u vragen is een evenwichtige persoonlijkheid, levenservaring, waar nodig een luisterend oor en inlevingsvermogen. De nadruk ligt hier vooral op de sociale aspecten, een prettige sfeer en aandacht voor anderen.
Ook als u het leuk vindt om mee te denken over de invulling van de bijeenkomsten of de organisatie ervan, dan bent u van harte welkom.

Wat kunt u van ons verwachten
- Samen met u zoeken we vrijwilligerswerk dat bij u past
- Indien nodig is er een mogelijkheid tot scholing
- Waardering
- U kunt altijd terecht bij één van de beroepskrachten als u vragen heeft
- Tijdens uw aanwezigheid bent u verzekerd en eventuele onkosten worden vergoed

Hoeveel tijd kost het?
U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden. Dit kan variëren van een paar uurtjes tot meerdere dagdelen per week of per maand, afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk.
Ook meewerken aan een afgebakende, kortdurende klus is mogelijk.

Informatie en aanmelden
Belt u voor meer informatie met 020 - 662 98 90 en vraagt u naar Mirjam Wiersma-van Tooren (van 10.00 tot 16.00 uur) of naar Anja Vink.
Zij vertellen u graag meer.
Mailen mag ook naar m.wiersma@begraafplaats-buitenveldert.nl of a.vink@begraafplaats-buitenveldert.nl .

  Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk
is leuk;
is leerzaam;
is mensen ontmoeten;
is contacten leggen;
daar help je anderen mee.


 
   
         

      © 2009 - Rooms Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
Home | Top pagina